Menu

HH modtager DBUs æresemblem

image
02. april 2023 kl. 10:36

Ordene fra Jakob Kofoed - Formand DBU Sjælland

Kære alle

Jeg hedder Jakob Koed og er formand for DBU Sjælland. Tak fordi jeg lige måtte komme her før jeres generalforsamling. 

Jeg er jo også hjemmehørende i Borup, og gennem tiden har jeg jævnligt været gæst i Viby, enten som træner med mine piger dengang de spillede fodbold, som dommer eller som DBU Sjælland ambassadør.

Grunden til jeg er her i dag, er fordi der er en helt speciel person, som jeg gerne vil hylde i dag.

Det der har været meget kendetegnende når jeg kom på besøg, er at næsten uanset hvilken rolle jeg kom i, så stødte jeg på Hans Henning Larsen. For er der nogle der i den grad har kendetegnet Viby Fodbold, og nu VG Fodbold, så må det siges at være Hans Henning. Nogle gange undrede jeg mig faktisk over om han boede i klubben, for han var der altid.

Du kom til Viby i 1966, da der manglede en træner til Viby Fodbold. Du har gennem tiden påtaget dig mange roller i Viby. Du har spillet selv, du har uddannet dig til dommer og dømt kampe når der manglede en dommer, du har fungeret som baneformand, været banefordeler til kampene, kridtet banerne op, sørget for mål og net og mange andre ting, ligesom du har også været fodboldens repræsentant på SBUs møder. I 1974 blev du valgt til Viby Idrætsforenings fodboldafdeling som suppleant, og siden også som medlem af bestyrelsen.

Børnene og de unge har altid stået dig nær, og du har stået for fodboldskolen i næsten alle de år den har været i Viby, samt stået i spidsen for flere andre fodboldsevent for at få flere børn og unge til at dyrke fodbold.

Jeg har jo tilladt mig at lave lidt research inden i aften, og en tidligere spiller du har haft har givet mig følgende udsagn om dig.

  • Når der manglede en dommer, hoppede Hans Henning i dommertøjet. Som pigespiller i 90'erne var der ikke mange som gad dømme de kampe. Men Hans Henning gjorde det.
  • Når han var dommer, var der HHs plads, dvs. han flyttede sig ikke når han dømte. bortset fra når han dømte at der var spærring.
  • Fra den nye hal blev bygget, kunne man altid finde HH ved dommerbordet ved samtlige indendørsstævner. Sidst jeg var til et stævne i Viby Hallen var i  2018 med min datter og der sad HH som han gjorde det til  mit første stævne i 1996 og du skal ikke komme og sige han ikke også sad der i den gamle boblehal.
  • I 2022 var jeg ude for DBU og se hvordan fodboldskolen gik. Her snakkede jeg med en træner, som kom fra en anden klub. Han synes det var fedt at HH var skoleleder, men at man godt kunne se at han var oppe i alderen, fordi han kørte ud med frugt til spillerne. Her kan jeg kun sige at det gjorde han også i 1997. Hvis der lå en bold foran bilen, blev han siddende og trykkede hornet i bund indtil der var en som flyttede bolden.
  • Når man nåede fredag på en fodboldskole uge, så kunne HH alle navnene på de deltagende børn.

For mit eget vedkommende har jeg mange gode oplevelser med dig. Da jeg selv startede i det daværende SBU, skulle vi ud på klubbesøg og høre hvad i tænkte om os som organisation. Så kontaktede jeg dig og vi havde en hyggelig snak om alt muligt fodboldmæssigt.

Som dommer var jeg i den underlige situation at jeg var dommer i rigtig mange år før jeg fik tildelt en OldBoyskamp. Den foregik i Viby. Jeg var en af de dommere der havde mottoet – godt begyndt er halvt fuldendt, så jeg kom naturligvis ca. 40 minutter før, så jeg kunne klæde om og varme op. Der var sgu mange der kiggede på mig og sagde – varme op, og du tænkte nok også dit, da jeg så lang tid i forvejen måtte spørge dig hvor kampen skulle spilles og hvor holdene var henne. Men du var diplomatisk og konstaterede blot at de nok var lige på trapperne – det var jo OldBoys.

Så kære Hans Henning. På tidspunkter igennem de sidste 55 år er der ingen tvivl om at du har en stor andel i at klubben er der hvor I er i dag. Du er en af de utallige frivillige ildsjæle som foreningsfodbolden hviler på, og som vi skal huske at anerkende. Du har givet meget af dit fritidsliv til fodbolden i Viby og VG Fodbold.

Så efter indstilling fra klubberne, er det en helt speciel glæde for mig, at anerkende dit store arbejde for klubberne, og tildele dig DBU Sjællands Æresemblem.

Rigtig tillykke med det. 

Indstillingen fra klubben

Hans Henning finder man tit i omkring Viby Idrætscenter. Altid frisk på en snak og stadig fuld af gode ideer. HH er et foreningsmenneske og brænder for fodbolden. Man fornemmer tydeligt den dybe indsigt og interesse i de mange aspekter og problemstillinger, der er i en fodboldklub. I alle de år vi har haft fodboldskole (næste gang er 27. gang) har han været med, han bemander dommerbordet i hele vintersæsonen, følger op med kommunen ift. banerne. HH er med på sidelinjen næsten hver gang 1. holdet spiller - både ude og hjemme - i alt slags vejr. 
HH har været med til at skabe grundlaget for det som i dag er VG Fodbold, og det skylder vi ham alle sammen en kæmpe tak for. 
Fra VIF

Hans Henning kom til VIF i 1966 da der manglede en træner til fodbolden. I 1967 stod han med hele træner arbejdet alene.

Hans Henning har været en idrættens mand gennem alle årene han har selv spillet fodbold og udannede sig til dommer, og han har trådt til når der manglede en. Han har også været fodboldens repræsentant på SBUs møder.

Hans Henning har fungeret som baneformand, kridtet banerne op, sørget for mål og net og mange andre ting, været banefordeler til kampene.
Hans Henning var også en del af alle de frivillige da Klubhuset blev bygget i 1973.

Hans Henning blev valgt til Viby Idrætsforenings fodboldafdeling som supp. i nov. 1974, og siden også som medlem af bestyrelsen.

Hans Henning blev senere den første halinspektør Viby Idrætsforening havde, da vi fik boblehallen.

Hans Henning har stået for de årlige fodboldskoler, og stået i spidsen for flere andre fodboldsevent for at få flere børn og unge til at dyrke fodbold, sørget for lokale sponsorere til arbejdet i afdelingen. Hans Henning vasker også tøj for 1.holdet og sørger for at tøjet er lagt de rigtige steder, ligesom han fik sat sig på omklædningsrum 1 til første holdet, som deres base.

Hans Henning Larsen født den 11. februar 1944.

Han blev tildelt Viby Idrætsforening ærestegn den 23. september 1999

Det var det som jeg pt. har, og som kan være med til at indstille Hans Henning som en slider for idrætten i Viby Idrætsforening, noget som der skal sættes pris på og det er min opfattelse at Hans Henning vil blive virkelig stolt og glad, hvis han bevilges DBU`s æresnål.

Mange hilsner
Inga Skjærris

Luk