Menu

Klubskifte

Det er naturligt at nogle spillere på et tidspunkt begynder at overveje at skifte klub - enten for at prøve kræfter på et højere niveau eller af andre årsager.

I VG Fodbold ønsker vi ikke, at stå i vejen for vejen for, at man prøver evnerne af andre steder. Både vi og DBU ønsker dog, at klubskifter/klubskifte sker på et velovervejet grundlag og efter dialog mellem de involverede klubber. Du kan læse anbefalingerne fra DBU her på siden.

Typisk begynder tanker/drømme om noget større omkring 10-12 års alderen. Om og hvem, der har niveau til en højere hylde, kan blandt andet topcenter/ATK værre med til at afdække. På den måde sikres, at spillere ikke unødigt jagten/jagter en drøm. Erfaringerne er nemlig tydelige - dem som flytter, men som ikke slår til/eller bliver fravalgt - stopper oftest helt med fodbolden.

Derfor er det vigtigt, at du som forælder spiller med helt åbne kort. Går I med tanker om klubskifte, eller er I allerede blevet inviteret til prøvetræning, så kontakt din træner. Forældre, trænere og klub aftaler herefter de næste trin - og ikke mindst hvordan man åbent kommunikere dette til resten af holdet. Det gør vi for at undgå støj og misforståelser.

Grundlæggende kan man som spiller kun være medlem af en klub - eller rettere man kan kun være spilleberettiget i en klub - der hvor ens spillercertifikat er tilknyttet. Hvis man er påbegyndt en halvsæson og har spillet kampe for en klub, vil man være spærret for at spille kampe i en anden klub - det gælder også selvom et klubskifte og overflytning af et spillercertifikat gennemføres. Disse regler er lavet for at undgå, at spillere shopper rundt, og som kan betyde, at et hold måske ikke længere matcher det niveau, de er tilmeldt - eller endnu værre, at man slet ikke kan stille hold, og at holdet må trækkes. Med andre ord - er man begyndt på noget, så gør man det færdigt!

Luk