Menu

Formandens beretning for 2022

image
24. marts 2023 kl. 18:49

Formandens beretning for 2022

Vi har endnu engang lagt et helt år fyldt med masser af fodboldoplevelser bag os. I al ubemærkethed fejrede vi klubbens 1-års fødselsdag 1.7.2022 regnet fra fusionstidstidspunktet.

At det foregik i stilhed, var bevidst. Vores VG navn har næste år 10 års fødselsdag, så selve fusionen har derfor ikke været den store omvæltning for, hverken den enkelte spiller, forældre eller træner, og vi ser nu, at vi taler mere om VG end om hhv. Gadstrup og Viby. Ting tar’ tid – vi er på rette vej – og det betyder heller ikke, at vi skal glemme den flotte og lange historie vi har med i bagagen fra de 2 klubber. Men for at mission skal lykkes så kræver det at alle anerkender vigtigheden af, at vi skal være synlige i begge de byer vores medlemmer kommer fra. Det er en af grundforudsætning for, at vi lykkes med at give de bedst muligheder for at tiltrække og fastholde spillerne.

Årets start (22) var stadig præget af Corona, men vi fik heldigvis et år, hvor tingene kunne foregå på nogenlunde normale vilkår. Derfor har der også været fuld fart over feltet hele året. Der bliver trænet på livet løs og der spilles masser af kampe, som er den fodboldmæssige del. Vi har stort set hold til alle – vi mangler måske lige noget seniorgirls, men det kan man jo håbe kommer igen på et tidspunkt med den store positive spiral pige/kvindefodbolden er inden i generelt. Hos os har vi også fået flere pigehold – det kommer ikke af sig selv – det skyldes et stort arbejde og engagement fra de involverede pigeansvarlig, træner, holdledere, forældre og ikke mindst spillerne selv.

Når jeg lige nævner pigerne, så betyder det ikke at det går dårligt på drengesiden. Tværtimod her er der også en fin fastholdelse. Modsat andre sportsgrene som stadig har en svær opgave med at genstarte efter Corona, så har vi heldigvis ikke på samme måde mærket et fald. Kun motionsfodbolden halter desværre lidt efter.

Når jeg nævner det, ikke går dårligt på drengesiden (og pigesiden) så er der en anden ting som underbygger denne påstand. Vi gennemførte i slutningen af året en medlemsundersøgelse. Den viste et meget meget flot resultat – så tillykke til os alle – men især til alle jer trænere og holdledere mv. som bruger mange timer på og sammen med jeres hold uge efter uge. Sagt på en anden måde, så har vi generelt rigtig gode tilbud til vores børne og ungdomsspillere – det betyder ikke at der ikke er plads til forbedringer – det vil der altid være – og det skal vi også altid stræbe efter. Vi må aldrig stille os tilfredse med status quo.

For netop at sikre vi bevæger os i den rigtige retning, så er det klubbens mål at blive DBU Børneklub i 2023. DBU Børneklub betyder kort fortalt at vi får en fælles reference og krav til, hvad børnefodbold er eller bør/skal være. Dette koncept er mange klubber ved at implementere pt. og er det største fælles løft af børnefodbolden. Målet er at sikre at der er det rette fokus på hver enkelt spillers udvikling og trivsel. Et af målene her er sikre udviklingen og dermed fastholdelsen af spilere op gennem årene. Mange af de ting/krav som ligger i DBU Børneklub gør eller opfylder vi allerede. Resten er en rejse vi skal gøre sammen, og vi som bestyrelse er helt overbeviste om, at vi nok skal lykkes med sammen.  Resultatet skulle gerne blive et sjovere og bedre træning- og kampmiljø.  

En anden ting som skal understøtte og løfte vores til børn og unge, er det etablerede ungdomsudvalg. Gennem ungdomsudvalget forsøger vi at inddrage flere forældre i og med opgaver i ungdomsafdelingen. Det er mange opgaver som løbende skal løse og som ikke kan ligge kun på ungdomsformandindens skuldre og hænder. Her bliver jeg også nødt til at påpege et andet dilemma fra vores medlemsundersøgelse. Nemlig mængden af ønsker og områder som kan løftes/gøres mere ved set ift. det lille antal personer, som i hvert fald i undersøgelsen tilkendegav, at de kunne være interesseret i at hjælpe med mindre opgaver. Set alene på de 2 ting, som kan man meget hurtigt sige, at vi aldrig blive i stand til at leve op til de forventninger der er. Det kan kun lade sig gøre, hvis langt flere kommer på ”banen”.

I løbet af året har flere hold været i udlandet på ture. Det er fantastik at så mange spillere for sig nogle velfortjente oplevelser for livet. Det er trods alt ture og lignende oplevelser som styrker fællesskaberne og er med til at fastholde spillerne. I 2023 er der også allerede lagt op til flere ture, så der er mange som sikkert ser frem til disse med spænding.

Som I vil kunne se af regnskabet, så har vi delt klubben op i 4 afdelinger, som hver især er ansvarlig for eget budgetdel. Det betyder at vi sikrer at medlemmer fra en afdeling ikke betaler for meget for at dække underskud i en anden afdeling. Det er jo ikke nogen hemmelighed at senior aldrig har været en overskudsforretning. Nogen har måske hørt at vi har haft en lille arvesag kørende i 2022. Det betyder, at seniorafdelingen har modtaget et større beløb, og derfor fremover dækker eventuelt underskud selv.  Det betyder også omvendt at der de kommende år nok vil blive gjort lidt ekstra i seniorafdelingen for at fastholde og tiltrække nye spillere.

I Oldies-afdelingen som tæller alle spillere under i Reos (herrer) og DGI (Old Girls) så stiller vi fortsat med mange hold set ift. andre byer. Reos kæmper generelt med frafald af hold, og der har været tale om, at komme under DBU-regi. Det er dog pt. skudt til hjørne og afventer nærmere drøftelser i en arbejdsgruppe.

Den sidste afdeling er selve klubben – her varetager vi alle de praktiske ting som vedr. driften af klubben og anlæg. Derudover hører motionsholdene som onsdagsbold og gå-fodbold under denne afdeling. Vi har ikke haft de store projekter i selve klub-regi. Men lidt små reparationer og indkøb er det dog blevet til i løbet af året.

Vi har løftet og flyttet os meget i løbet af året. I 2023 er håbet vi kommer endnu længere ift. især arbejdet i ungdomsudvalget og DBU Børneklub. Det vil være de områder som vil kræve mest af os alle – men som også i sidste ende vil give os mest.

Tak for indsatsen i 2022.

 

Søren Tofte
Formand
VG Fodbold

 

 

 

 

Luk